”Emerging talents” HV Galleri

60b1c93b-e6b6-4764-8c9a-654248c9c152

Onsdagen den 16 november kl 16.00-18.00.

Om Emerging Talents

Enligt Handarbetets Vänners tradition bjuder vi under hösten in alumnis att ställa ut i HV Galleri, detta år välkomnar vi Josefin Gäfvert:

”Jag vill utmana hur vi ser på våra bruksföremål och skapa hållbara relationer mellan människa och objekt.” säger Josefin Gäfvert som ställer ut det vävda verket Ett sorgligt slut (2016). Josefin gick ut från Handarbetets Vänner 2012 och är samtidigt aktuell i utställningen Textila Undertexter på Marabouparken.

Lisa Juntunen Roos examinerades 2015 från Högre textil hantverksutbildning vid Handarbetets Vänner. För sina insatser inom vävning tilldelades hon ett arbetsstipendium under sin tid på utbildningen. I galleriet visar Lisa verket Låta bli (2016) i tekniken daldräll med inplock.

”Att bygga staden” är exempel på avancerat broderi utfört av deltagare i kursen Konstsömnad III, ledd av Katarina Evans. Staden exponeras i vårt skyltfönster.
Den 18-19 november presenterar vi även läsåret 2017/2018 års nya kursutbud.

Om Det händer!

Det händer! är en samutställning sprungen ur Slöjdinkubator, en utbildning som arrangeras i samarbete med HV Skola och LiU Malmsten.

”Slöjdinkubatorns deltagare finns utspridda över hela landet och arbetar med olika typer av hantverk. Vår gemensamma nämnare är att vi älskar att skapa med våra händer och att vi vill utveckla vårt hantverk. Det blir en utställning om nuet och en berättelse om livet som hantverkare. Vi vill visa hur och varför det händer och framför allt ATT det händer. På olika sätt med olika material och på olika platser i detta avlånga land.”

Medverkande: Katinka Appelros (Skåne), Olivia de Jong (Dalsland) & Malin Lilja (Halland).