”Studio Supersju”

 

supersju1 liten
”Studio Supersju” Foto Dennis Liljebäck 2017

Vävgruppen Studio Supersju grundades hösten 2016. Medlemmarna kommer från Sveriges främsta utbildningar inom textil: Konstfack, Handarbetets Vänner och Textilhögskolan i Borås.

Med olika bakgrund, uttryck och mål men med väven som gemensam nämnare, ser de många fördelar med att gå samman. ”Trots att design- och konstvärlden premierar konkurrens, så tror vi på kraften i att vara inkluderande!”

Gruppen vill inte stå fast och trampa i traditionen utan ta väven in i en ny tid. ”Vi är nya förebilder för en gammal konstform. Vi tar avstamp i en uråldrig hantverkstradition men verkar för väven i ett samhälle som präglas av effektivitet och snabb konsumtion, av såväl produkter som upplevelser.” I studion vid Årsta Torg blandas handvävsbaserad praktik med samtal kring konst och konsthantverk och om att vara vävare idag. Varför är det så viktigt att vi fortsätter väva?

Gruppen ser fram emot att medverka i olika typer av sammanhang; utställningar, pop up-butiker och föreläsningar, och hoppas på många intressanta möten i och utanför studion. Tillsammans tar de upp kampen för handvävningen!

Vävgruppen består av Siri Pettersson, Miriam Parkman, Josefin Gäfvert, Mirjam Hemström, Ia Centerhall, Arianna Funk och Vega Määttä Siltberg.